Hans Peter Janssens - TriArte | Theater Antwerpen
logo triarte
menu
cancel

Hans Peter Janssens studeerde zang aan het StedelijkMuziekConservatorium van zijn geboortestad Brugge.

Hij vervolgde zijn studies aan het KoninklijkConservatoriumGent. Daarna vervolmaakte hij zich nog verder aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en aan de Music Academy of the West Santa Barbara (USA). Hij behaalde de Prix d’espoir op het Concours International de Chant Clermont-Ferrand (F).

Als zanger-acteur nam hij deel aan de wereldtournee van De Macht der Theaterlijke Dwaashedenvan Jan Fabre.

Hij vertolkte de rol van de Graalridder in Wagners Parsifal bij de Vlaamse Opera en toerde vervolgens twee jaar doorheen Engeland met de English Touring Opera met oa. de titelrol in Don Giovanni(Mozart), Guglielmo in Cosi fan tutte (Mozart) en Sid in Albert Herring (Britten). Hij was er ook te zien als Demetrius in A Midsummer Night’s Dream ( Britten).

Met de rol van Padre in Man van La Mancha bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen debuteerde Hans Peter in de musical. Daarna was hij ook van de partij in Jesus Christ Superstar en in Chess als de Russische schaakgrootmeester Anatoly Sergeievsky.

Vervolgens stond hij in The Phantom of the Opera (Scheveningen), zowel in de rol van de Phantomals in die van Raoul. Nadien volgde de rol van  Bartolomeo Vanzetti in de musical Sacco & Vanzetti en vertolkte hij de dubbele titelrol in Jekyll & Hyde.

Hij werd gevraagd voor de rol van Jean Valjean in een Musichall productie van Les Misérables in de Stadsschouwburg van Antwerpen en daarna nam hij er de titelrol voor zijn rekening in The Phantom of the Opera.

Eind 2000 stond hij in zijn laatste productie voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, in de rol van Ben in Follies (Sondheim).

Toen vertrok hij naar Londen waar hij van oktober 2000 tot juli 2003 (langst opeenvolgende vertolker ooit in Londen)   optrad in de hoofdrol van Jean Valjean in Les Misérables in het Palace Theater op West End. Hij werd er ook gevraagd voor het London Concert for Peace in het Drury Lane Theatre, waar hij naast beroemde namen als Dame Judi DenchSir Ian McKellenJohn Barrowman en Sir Alan Ayckbourn stond.

www.hpj.be