Linda Lepomme - TriArte | Theater Antwerpen
logo triarte
menu
cancel

Linda Lepomme behoort tot de afgestudeerden van de toenmalige musicalopleiding van het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst, de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Zij had o.a. de eer om België te vertegenwoordigen bij het Eurovisiesongfestival, heeft talloze malen opgetreden als presentatrice,en speelde in films en televisiereeksen, maar het  musicaltheater is steeds de rode draad gebleven door haar professionele activiteiten.

Onmiddellijk nadat zij haar diploma had behaald, werd Linda geëngageerd door Teater Arena te Gent, waar zij vele musicalhoofdrollen vertolkte, o.a. in Pas op, breekbaar, Berlin to Broadway, The Rocky Horror Show, The Fantasticks, Side by Side by Sondheim, Chicago, I Love my Wife, Driestuiversopera, Company, Grease en I’m Getting my Act Together and Taking It On The Road.

Haar managementkwaliteiten bleven niet onopgemerkt, en gedurende een reeks van jaren heeft Linda het artistieke directeurschap van de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen gecombineerd met haar werk op de planken in een dubbelrol als manager en actrice. In deze periode was Linda Lepomme o.a. Eliza in My Fair Lady, Hermelijn in Dear Fox, en Anna Leonowens in The King and I.

Van 2004 tot en met 2020 was Linda verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar zij o.a. artistiek verantwoordelijk was voor de vormgeving en de ontwikkeling van de musicaltheateropleiding. Met ingang van 2021 bekleedt Linda diverse bestuursfuncties in de theaterwereld. Voorts neemt zij als co-producent deel aan de creatie van de op het bekroonde jeugdboek van Dolf Verroen gebaseerde muziektheatervoorstelling Droomopa (première december 2021 te Antwerpen).